Voor het Algemeen Dagblad (AD) Rotterdam heb ik samen met Loes van Splunter de Ziekenhuis Top 100 herontworpen naar aanleiding vanuit de vraag van het AD: hoe ontwerp je een lawine aan data?

In ons herontwerp kun je duidelijker zoeken naar de ziekenhuizen in jou provincie en welke daarvan het beste is en op welk gebied. Hierdoor hebben we het voor de lezer duidelijker, overzichtelijker en relevanter gemaakt welke ziekenhuizen voor hun het beste is aan de hand van de top 100. Om dit nog te versterken hebben we bij de vormgeving gelet op kleur en typografie. Deze moesten rustig en vriendelijk zijn zodat het voor de lezer zo duidelijk en prettig mogelijk was om te lezen. Om bepaalde informatie in de bijlage te verduidelijken hebben we gebruik gemaakt van symbolen, uitleg-wolkjes en een duidelijke legenda die los te halen is zodat deze naast de eigen provincie kan worden gelegd tijdens het lezen.

Ook hebben we de Ziekenhuis Top 100 uitgebreid naar online. In de online tool kun je een persoonlijke ziekenhuis top samenstellen. Op deze manier zie je alleen de ziekenhuizen en afdelingen die voor jou als persoon relevant zijn. Voor de persoonlijke ziekenhuis top 100 klik je HIER.

Formaat: A2>A3. Techniek: Print, Indesign, Illustrator, HTML, online. Groepsleden: 1