Het talentenspel is een spel gericht op kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking binnen het speciaal onderwijs. Het spel richt zich op wat de kinderen goed kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen door hun beperking. Elk kind heeft talenten, zo ook deze kinderen. Het is bij hen alleen lang niet altijd even concreet. Het Talentenspel probeert aan ieder talent, hoe klein ook, aandacht te geven en benadrukt de kwaliteiten van een kind. Het spel is ontwikkelt in samenwerking met de mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht.

Als ontwerper wil ik van maatschappelijke waarde zijn. Binnen dit project heb ik onderzocht hoe ik als ontwerper kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen met een (licht) verstandelijke en lichamelijke beperking. Ik heb affiniteit met deze doelgroep vanwege hun ongedwongen en speelse belevingswereld. Als ontwerper valt er veel te behalen voor deze doelgroep. Ik ben van mening dat meer ontwerpers zich in moeten zetten voor de gehandicaptenzorg.

Met het talentenspel heb ik een mogelijkheid gecreƫerd binnen het speciaal onderwijs waarmee kinderen op een plezierige, laagdrempelige en toegankelijke manier zich kunnen ontwikkelen. Het spel speelt in op de vraag vanuit de mytylschool naar materiaal op maat, gericht op wat de kinderen kunnen.

Het spel is gepresenteerd in de vorm van een expositie. De expositie was te zien van 29 juni t/m 2 juli op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Meer info of interesse in het spel? Neem contact op!

Formaat: tafelgrootte. Techniek: InDesign, Illustrator, print, mimaki, lasercut.