Door de Rotterdamse Academie van Bouwkunst zijn we gevraagd om hun magazine HUIG #16 een nieuw ontwerp gegeven. HUIG is een jaarlijks magazine, waarin onder andere prijswinnaars van de Archiprix en Iktinos worden laten zien. HUIG wordt jaarlijks uitgegeven in een oplage van 1600 stuks en verstuurd naar iedereen binnen de Nederlandse architectenwereld. Elk jaar wordt er een groep grafisch ontwerp studenten gekozen om het magazine van dat jaar te realiseren.

Door de academie werd ons groeje, bestaande uit: Anne-Fleur , Manouk, Lan-Nhi en mij, uitgekozen de 16e editie van HUIG echt te gaan ontwerpen. In het door ons vormgegeven HUIG magazine hebben we elk artikel anders behandeld, ieder artikel kreeg daarom een eigen boekje, een ander formaat en andere kleur en we hebben gebruikt gemaakt van verschillende technieken. HUIG #16 is dus eigenlijk een verzameling van verschillende boekjes geworden die we hebben gebundeld in een HUIG archiefmap. Zo kunnen de lezers de artikelen die ze interessant vinden bewaren en die ze niet interessant vinden weggooien. Ook kunnen ze in de map andere artikelen en notities toevoegen. Verder stonden in HUIG #16 de architecten met hun ontwerpen voorop, want wij vonden een van de belangrijkste functies van HUIG dat nieuwe architecten hun werk kunnen laten zien aan de wereld. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de artikelen/boekjes Archiprix en Iktinos.

Leuk feitje: omdat het hele budget op was gegaan aan ons experimentele magazine met allerlei losse boekjes, hadden we geen budget meer om de boekjes te laten bundelen in de door ons ontworpen archiefmap. Dat laatste moesten we dus zelf doen, dit eindigde in een hele dag met vrienden en familie boekjes rapen en bundelen, te zien in de foto’s die geschoten zijn door Teuntje Fleur en Goed Folk .

Hier kun je het magazine digitaal inkijken.

Formaat: A2, A4, A5, A6. Techniek: InDesign, print, risoprint, scannen, collage. Groepsleden: 4